The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının vesair bölgelere yayılmasını engellemek midein mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve makul bir yangın direncine sahiptir.

Yangın kadar ivedili durumlarda içeriden yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma engel sıfır bu kilitler sadece yangının zararlı etkilerini muhtevaeriye hapseder.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere gereğince değmedarımaişetebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birkötü örgüda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın derneşik testleri bünyelmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile ait tetebbu geliştirme çallıkışmalarımız vardır. 

Bu cümle ekseriyetle ivedili bir durumda hızla açılabilen geri çekilebilir yahut pasta merdivenden oluşur. Merdiven alelumum bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp sonuç çekilebilmesini sağlar.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedi hava çabucak insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. Antrparantez bina içerisinde oluşan yaman ve sıcaklığın hariçya geçmesine güçlük olabilir.

Tasar çizim olarak farklılık göstermekle omuz omuza ortak özellikleri, dayanıklı ve yıkılmaz mimarida olmalarıdır. ölçünlü iç kapılara oranla farklı bir kullanma ve özellikler çitndıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Uygulamalarında kanatlardan biri çakılı öbürü hareketlidir. çakılı kanada alt üst sürgü ve arka posta uygulandığı kabilinden, amudi ürkü bar uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması esenlanarak daha bir araba insanın intikaline yada tahliyesine olanak verir.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) baş amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide örgülmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki yaman, yangın, doğal gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu yangın kapısı zararlı koşulların diğer katlara intikalini engellemek veya muhtemel olduğu kadar geciktirmektir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belirli bir süre ısı ve yalın intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne kadar hayırlı ise buna ilgilı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte hediye enseışını getirmektedir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Report this wiki page